Automatizace výroby v potravinářství
Eprin - ve službách identifikace
  • Pouhých 18 měsíců je návratnost investice!
  • 43 000 kusů skleněných polotovarů denně!
  • Jeden kus skleněného polotovaru každé 2 sekundy!
  • 70 typů skleněných polotovarů a 90 % produkce míří na export do 70 zemí světa.
  • Kalkulujeme s 20% ročním nárustem produktivity a 3% úsporou na odpadovosti výrobní linky.

Nejen toto mohou být okamžité výsledky nasazení manipulačního robota ve vašich provozech (článek případové studie zde)

Foto: Hollandia
Foto: Hollandia
Foto: Hollandia
Foto: Hollandia
Zavádění robotů a robotických řešení do potravinářského průmyslu zvyšuje efektivitu výroby, ale hlavně reaguje na nedostatek pracovních sil v tomto odvětví. Roboti se uplatňují především v manipulaci s hotovými produkty.
 
Inspirativní článek na serveru orobotice.cz popisuje vstup robotizace do tuzemského prostředí:
 
Výrobce jogurtů Hollandia Karlovy Vary se rozhodl modernizovat svůj závod v Krásném Údolí a zakoupil robota, který kompletuje kartony s jogurtovými kelímky na paletu. Další tři roboty a mixážní pás pořídila Hollandia do skladu vlastnicky spřízněné logistické společnosti Hopi v Jažlovicích, který mlékárna využívá.
 
„Jeden robot vybírá podle potřeby požadované příchuti, druhý robot mixuje a třetí umisťuje jogurtové produkty v kartonech na připravenou paletu. Ta se automaticky zabalí a je připravená k expedici nebo uskladnění,“ pro server e15.cz uvedl marketingový manažer Hollandie Jan Škoda.
 
Ruční způsob mixování produktů společnosti Hollandia vyžadoval dle velikosti objemů zboží 10–12 pracovníků v rámci osmihodinových směn po 7 dní v týdnu. Tuto práci nyní zastanou roboti. Celková investice do projektu byla 16 milionů korun s návratností pět let. To už je pořádná úspora, co říkáte?
 
Dalším příkladem je mlékárna Madeta, která v roce 2018 koupila dva roboty a plnicí linku za téměř 200 milionů korun do závodu v Jindřichově Hradci, kde vyrábějí smetanové krémy Lipánek.
 
„Produkce lipánka, jehož historie sahá až do roku 1966, díky robotizaci postupně vzroste až o 30 %. Kapacita haly bude po modernizaci 40 000 kelímků za hodinu, ve špičce až 55 000 kelímků“ uvedl ředitel závodu Jaroslav Štípek.
 
 
Jak na robotizaci a výběr toho správného implementátora? Naše zkušenosti z projektů křehké robotické manipulace, aplikace a verifikace etiket, rychlé manipulace a téměř 30 let v oboru automatické identifikace mluví za vše.

Inspirujte se u nás i Vy!

Poptávka
 *
 *
 *
 *
 *
Zpracování osobních údajů

Souhlasíte se zpracováním svých osobních údajů pro účel zasílání obchodních sdělení. Svůj souhlas můžete kdykoliv odvolat. Podrobnosti najdete v Podmínkách ochrany osobních údajů.

Políčka s hvězdičkou jsou povinná.
EPRIN spol. s r.o.
Podnikatelská 6
612 00 Brno
e-mail: eprin@eprin.cz
telefon: +420 538 707 200
www.eprin.cz
Chcete stránku vytisknout?
Skrýt před tiskem nějaké části stránky.
Vytisknout celou stránku tak, jak ji vidíte.
(tento box nebude vytištěn)
Úprava stránky před tiskem
Najeďte myší na nějaký obsah na stránce, zobrazí se červený obdélník. Kliknutím na něj obsah skryjete. Poté stiskněte tlačítko 'Vytisknout'.