Eprin
CZ|EN
Domovská stránka / Aktuality / Produktové aktualityAutomatizace výroby v potravinářství

Automatizace výroby v potravinářství

  • Pouhých 18 měsíců je návratnost investice!
  • 43 000 kusů skleněných polotovarů denně!
  • Jeden kus skleněného polotovaru každé 2 sekundy!
  • 70 typů skleněných polotovarů a 90 % produkce míří na export do 70 zemí světa.
  • Kalkulujeme s 20% ročním nárustem produktivity a 3% úsporou na odpadovosti výrobní linky.

Nejen toto mohou být okamžité výsledky nasazení manipulačního robota ve vašich provozech (článek případové studie zde)

Foto: Hollandia
Foto: Hollandia
Foto: Hollandia
Foto: Hollandia
Zavádění robotů a robotických řešení do potravinářského průmyslu zvyšuje efektivitu výroby, ale hlavně reaguje na nedostatek pracovních sil v tomto odvětví. Roboti se uplatňují především v manipulaci s hotovými produkty.
 
Inspirativní článek na serveru orobotice.cz popisuje vstup robotizace do tuzemského prostředí:
 
Výrobce jogurtů Hollandia Karlovy Vary se rozhodl modernizovat svůj závod v Krásném Údolí a zakoupil robota, který kompletuje kartony s jogurtovými kelímky na paletu. Další tři roboty a mixážní pás pořídila Hollandia do skladu vlastnicky spřízněné logistické společnosti Hopi v Jažlovicích, který mlékárna využívá.
 
„Jeden robot vybírá podle potřeby požadované příchuti, druhý robot mixuje a třetí umisťuje jogurtové produkty v kartonech na připravenou paletu. Ta se automaticky zabalí a je připravená k expedici nebo uskladnění,“ pro server e15.cz uvedl marketingový manažer Hollandie Jan Škoda.
 
Ruční způsob mixování produktů společnosti Hollandia vyžadoval dle velikosti objemů zboží 10–12 pracovníků v rámci osmihodinových směn po 7 dní v týdnu. Tuto práci nyní zastanou roboti. Celková investice do projektu byla 16 milionů korun s návratností pět let. To už je pořádná úspora, co říkáte?
 
Dalším příkladem je mlékárna Madeta, která v roce 2018 koupila dva roboty a plnicí linku za téměř 200 milionů korun do závodu v Jindřichově Hradci, kde vyrábějí smetanové krémy Lipánek.
 
„Produkce lipánka, jehož historie sahá až do roku 1966, díky robotizaci postupně vzroste až o 30 %. Kapacita haly bude po modernizaci 40 000 kelímků za hodinu, ve špičce až 55 000 kelímků“ uvedl ředitel závodu Jaroslav Štípek.
 
 
Jak na robotizaci a výběr toho správného implementátora? Naše zkušenosti z projektů křehké robotické manipulace, aplikace a verifikace etiket, rychlé manipulace a téměř 30 let v oboru automatické identifikace mluví za vše.

Inspirujte se u nás i Vy!

Poptávka
 *
 *
 *
 *
 *
Zpracování osobních údajů

Souhlasíte se zpracováním svých osobních údajů pro účel zasílání obchodních sdělení. Svůj souhlas můžete kdykoliv odvolat. Podrobnosti najdete v Podmínkách ochrany osobních údajů.

Políčka s hvězdičkou jsou povinná.
Umíme svojí práci a rozumíme Vašim potřebám. Více než 28 let zkušeností v oboru automatické identifikace.
Kontaktujte nás
Evrospká unie
Tento projekt INOVATIVNÍ SYSTÉM SLUŽEB PODPORUJÍCÍCH AUTOMATIZACI je spolufinancován Evropskou unií.
Ministerstvo průmyslu a obchodu